Lys til kronograf

Når man ønsker å finne utgangshastighet på ammunisjon, så er kronograf et genialt verktøy. Den vanligste typen er Chrony og det er det jeg har. En Chrony fungerer ved at 2 sensorer, med en gitt avstand mellom seg, registrerer når kulen passerer og ved hjelp av tid så finnes hastigheten.

En av ulempene med en slik Chrony, som ikke Magnetospeed eller SuperChrono har, er at sensorene er sensitive for lys. Utendørs og lav sol kan ofte gi feilmeldinger. Det samme gjelder innendørs, der lysstoffrør blinker (en ser det i sakte film) og ødelegger for målingene.

Chrony leverer selv en lyspakke for å løse dette problemet, men etter tips fra kammeret.no, så finnes det en billigere metode.

Jeg kjøpte 2 stk av disse lyktene, samt borrelås.

Borrelåsen ble kjøpt for at det skulle bli lettere å ta lyktene av og på. Når lyktene dumpet ned i postkassen, så la jeg merke til at det var magnet på baksiden, som gjør at det blir enda lettere å ta lyktene av og på.

Ved å ta noen biter fra samme plate som jeg brukte til Akro bin sperrevegg, og festet med dem med borrelåsen, så fikk jeg et oppsett som er enkelt å ta av og på.
DSC_0363_1

Skjermbilde 2016-01-08 kl. 11.40.08

Skjermbilde 2016-01-08 kl. 11.40.49

Dagen etter dette var laget, kom jeg meg til min innendørs 15 metersbane for å kronogafere litt .22LR. Oppsettet funger perfekt, med gode og stabile målinger.

-Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s