Hjemmelaget diehylle

I forbindelse med at jeg driver og forbedrer laderommet, trengte jeg en bedre løsning for oppbevaring av dier. Tidligere har jeg oppbevart dem i en ammunisjonsboks, men har ikke vært fornøyd med den løsningen. Fant derfor ut at jeg kunne trenge en diehylle, slik at det bli litt mer orden.

DSC_0348

Til materialer brukte jeg litt diverse, som jeg hadde liggende. Noe hvit og noe impregnert treverk, uten at jeg brydde meg for mye om det.

DSC_0350

Beina ble kappet til, og topplaten ble skrudd fast. På denne øverste platen boret jeg ut noen 32 mm hull, for at både dier med vanlig låsemutter samt Hornady sine Lock-n-Loadmuttere skulle passe. Til høyre på bildet er noen mindre hull, uten at jeg helt husker diameteren på disse, til tennhetterør.

 

DSC_0351

Så var det kapping, pussing og montering av den nedre hyllen. Denne fikk også hull til tennhetterør, samt hull til hylseholdere og hylseholderplate. Hullet til hylseholderplatene ble boret slik at jeg kunne lime på plass et rør for å holde platene.

Etter siste pussing, ble hyllen beiset. Valgte beis ettersom jeg hadde det stående. Jeg skrudde også på en Lee dieholder, som jeg hadde liggende, på siden.

DSC_0360_1

Jeg vil si meg fornøyd med det endelige resultatet. Ved hjelp av Dymo fikk jeg markert det viktigste, slik at jeg nå har større kontroll på hva jeg faktisk har, samt bedre tilgjengelighet.

-Ole

Én kommentar på “Hjemmelaget diehylle

  1. […] Sist jul laget jeg meg en diehylle for å få litt mer orden på diene, denne kan leses om her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s