Nye grep til CZ Shadow

I forbindelse med at jeg har planlagt å lage en ny stokk til min Blaser R93, fant jeg ut at jeg burde øve meg på noe først. En liten titt i våpenskapet gjorde meg ikke så mye smartere, ettersom jeg er fornøyd med stokken til de fleste riflene mine.

Øynene falt så på min CZ SP-01 Shadow med originalt grep. Grepet på denne passer meg egentlig helt greit, men at det ikke er snakk om mye treverk gjorde at valget falt på denne.

Emnet jeg skulle bruke var en bit med flammebjørk som jeg fikk kjøpt på finn.no. Men i stedet for at jeg skal knote meg igjennom en intrduksjon, så følger den vanlige varianten med bilder og tekst av fremgangsmåte.

 

Emnet jeg startet med. Grepet som er tegnet på, er en direkte kopi av det originale grepet.

Emnet jeg startet med. Grepet som er tegnet på er en direkte kopi av det originale grepet.

Grepene ble så grovt skjært ut med en kontursag og formet med en båndsliper. Grepet til venstre er ferdig formet.

Grepene ble så grovt skjært ut med en kontursag og formet med en båndsliper. Grepet til venstre er ferdig formet.

I motsetning til 1911 varianter, så er ikke grepet til CZ'en flatt bak. Det måtte derfor formes til med stemjern.

I motsetning til 1911 varianter, så er ikke grepet til CZ’en flatt bak. Det måtte derfor formes til med stemjern.

Sjekket så at det passet på pistolen før videre arbeid.

Sjekket så at det passet på pistolen før videre arbeid.

Brukte båndsliperen igjen til å fikse kantene rundt grepet.

Brukte båndsliperen igjen til å fikse kantene rundt grepet.

Når det kommer til Blaserstokken så har jeg tenkt lenge på hva jeg skal gjøre med grepet. Nettskjæring er selvfølgelig finest, mens stipling er enklere. På dette grepet valget jeg å gå for stipling, slik at jeg kunne få et inntrykk av hvordan det ville ende opp.

Først et lite teststykke.

Først et lite teststykke.

Så ble stiplingen gjort og området ble farget med walnut stain. Bilder på nettet viser ihvertfall et mørkere stiplet område, så det var denne jeg gikk for.

Så ble stiplingen gjort og området ble farget med walnut stain. Bilder på nettet viser ihvertfall et mørkere stiplet område, så det var denne jeg gikk for.

Neste skritt var beising og pussing. Brukte Herdins beis i fargen Brunoker. Fargevalget var egentlig rimelig tilfeldig, litt for å se hvordan det ville bli. Boksen på bildet ble brukt for å hindre søl. Etter hvert lag med beis ble grepet pusset. Startet med P240 og jobbet meg opp til P600.

Neste skritt var beising og pussing. Brukte Herdins beis i fargen Brunoker. Fargevalget var egentlig rimelig tilfeldig, litt for å se hvordan det ville bli. Boksen på bildet ble brukt for å hindre søl. Etter hvert lag med beis ble grepet pusset. Startet med P240 og jobbet meg opp til P600.

Når beising var ferdig, startet oljebehandlingen. Bruker Liberon Finishing Oil og mange lag med pussing i mellom.

Når beising var ferdig, startet oljebehandlingen. Bruker Liberon Finishing Oil og mange lag med pussing i mellom.

Da har oljelagene fått tørket, og det er på tiden å se hvordan det ble med resultatet.

Først noen bilder av slik den var:

DSC_0363

DSC_0362

 

 

 

 

 

Og endelig resultat:

 

DSC_0369

DSC_0368

 

 

 

 

 

 

-Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s