Karbonkrag – Del 3

Da var det endelig på tide med en liten oppdatering. Jeg har ikke kommet kjempemye lengre ettersom jeg stadig gjør noe feil og må begynne på nytt.

Forrige oppdatering ble avsluttet med at det første laget med karbonfiber ble lagt i støpeformen.

Første lag med karbonfiber under nedpussing.

Første lag med karbonfiber under nedpussing.

Etter at nedpussing var gjort, la jeg merke til at det var endel feil. Jeg bruker ikke vakum og karbonen hadde ikke lagt seg helt ned til formen alle steder. Jeg bestemte meg derfor for å legge et nytt lag på oversiden. Skallet mitt skulle få flere lag med både karbon og glassfiber, men dette var det eneste laget som ble lagt på utsiden av kosmetiske årsaker.

Ytterste lag med karbonfiberduk.

Ytterste lag med karbonfiberduk.

Dette ble selvfølgelig heller ikke perfekt, knapt nok godt nok, men mer om det senere. Videre så måtte skallet få økt styrken sin i form av flere lag med glassfiber og karbonfiberduk.

Lagene støpes på plass.

Lagene støpes på plass.

Totalt så la jeg 3 lag med karbonfiber, 4 lag med glassfiber og noen ekstra lag karbonfiber rundt kassen for ekstra styrke. Prosessen er tidkrevende og jeg brukte vel en uke på dette.

Ferdig skall.

Ferdig skall.

Grunnet en haug av feil og justeringer under støpingen av skallene, så passet de egentlig svært dårlig sammen. Jeg måtte pusse en hel del og vurderer nå litt på hvordan jeg skal få det til å se greit ut. Tanken om at det skal bli et vakkert resultat, har jeg egentlig gitt opp for lengst. Ikke at det var noen overraskelse.

Neste punkt på programmet var å få lagt innmat i kolben. Fra CZ prosjektet så hadde jeg fortsatt endel divinycell liggende. Dette ble kappet, pusset og støpt på plass.

Legg merke til mellomrommet mellom divernisellllen og skallet. Dette rommet ble laget for å lage flenser til å lime skallene sammen med.

Legg merke til mellomrommet mellom divinycellen og skallet. Dette rommet ble laget for å lage flenser til å lime skallene sammen med.

For å øke styken på stokken valgte jeg å legge inn et karbonrør når jeg støpte flensene.

Flenser og karbonrør på plass.

Flenser og karbonrør på plass.

Etter dette ble skallene limt sammen, noe som jeg glemte å ta bilde av. Resultatet ble at det ikke er perfekt skjøt mellom de to skallene, noe som jeg jobber med nå for tiden. For å øke styrken og redusere fleks i forskjeftet ble det også støpt inn et karbonfiberrør her.

Røret på plass.

Røret på plass.

Videre arbeid består av å få skallene til å se litt bedre ut samt starte på beddingen av låskassen.

 

-Ole

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s