Vinterjakten 2015

I år var det endelig tid for den tradisjonsrike vinterjakten i Suldal. Ettersom jeg har vært i Trondheim et par år, så har jeg desverre ikke hatt anledning til å være med de siste gangene. Så da var det bare å børste støv av fjellskiene og komme meg avgårde.

Nydelig utsikt!

Nydelig utsikt!

Vi var totalt 4 som dro innover. 2 dro på torsdagen, mens jeg og sistemann dro inn på fredag. De som dro inn på torsdag hadde jaktet på fredagen og kunne melde om fugl som satt litt for lett.

Fordelen med å komme en dag senere enn de andre, var naturligvis at middagen stod klar på bordet. Hjemmelagde hjortepølser smakte fortreffelig. Grunnet mørket og store snømengder valgte vi å ta første natten nede på hytten nede i dalen, for så og gå opp på stølen lørdag morgen.

Lørdagen startet med tåke og overskyet vær, men mens frokostkaffen ble klar så tittet solen frem og himmelen ble stadig mer blå. Stølen vi skulle opp til ligger på et platå ca 2 timers gange fra hytten, så det var bare å ta på seg skiene og kaste sekken på ryggen.

Et par gutter som var klare for tur.

Et par gutter som var klare for tur.

Turen oppover gikk i pent og pyntelig tempo. Da vi hadde kommet litt over halvveis, landet det plutselig en rype ca 50 meter foran oss. Vidar, som gikk først i rekken fikk prøve seg på den. Ettersom jeg ikke kunne gjøre så mye, så var det frem med mobilen for å ta en liten film:

Et skremmeskudd måtte til, men så snart rypa var i luften ble det fall. Når vi kom opp til der vi forventet at rypa skulle ligge, ble det klart at den hadde tatt beina fatt og stukket nedover skråningen. En skråning ingen av oss var særlig lystne på å gå ned. Da er det greit med hund!

Fin apport.

Fin apport.

Dette var selvfølgelig en flott start på turen, men det skulle også vise seg at ble den eneste rypa vi fikk.

Etter at vi hadde kommet frem, og gravd frem stølen, tok vi oss en god lunsj før vi gikk ut på ettermiddagsjakt. Hundene jobbet godt, men rypene lettet alt for tidlig. Observerte en 7-8 stk, men alle var langt utenfor skuddhold.

Det ble derfor en litt kort tur, hvor vi heller prioriterte en øl i solveggen. «Solveggen» var strengt tatt taket på stølen, men man tager hva man haver.

Rypen som ble skutt på veien opp, ble forrett til middagen og smakte fortreffelig. Etter et par øl og litt kortspill så var det bare å finne soveposen og glede seg til neste dag.

Søndagen våknet vi til en vind som rev og slet i stølen. Vi bestemte oss derfor for å ta en god frokost, for så å komme oss ned i dalen. Vi så litt ryper på veien ned, men de lettet fortsatt alt for tidlig. Vi valgte derfor å avslutte turen med et verdig avslutningsbål.

 

-Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s