Utkast på Anschütz 1415-1416

Som nevnt i denne testen av Anschütz 1415-1416, så hadde jeg litt problemer med både utkast og at sluttstykket var tregt å lukke. Nå var det endelig på tide å få gjort noe med det.

Det hele startet med demontering:

Tekst

Selve riflen var forholdvis grei å demontere. Startet med å skru ut de to skjefteskruene. Merk at de har forskjellig lengde.

tekst

Skruen til avtrekkerbøylen (som sees på forrige bilde) festes i en mutter som ligger løst inne i stokken. Pass på slik at denne ikke forsvinner.

tekst

Med skruene ute, kunne løp og mekanisme tas ut. Overraskende store deler sand ble funnet i både kasse og avtrekkermekanisme. 

te

Avtrekkermekanismen ble skrudd ut med 2 skruer. Jeg ønsket ikke å demontere denne noe mer, så jeg brukte trykkluft og olje for å få den ren igjen. 

Magasinbrønnen ble også tatt av og renset.

Magasinbrønnen ble også tatt av og renset.

Utstøteren

Utstøteren, som jeg egentlig trodde var synderen, virket egentlig veldig bra. Så her måtte det litt google-søk til.

Det viste seg at utkastet er et problem på disse riflene, og det er utdrageren som er problemet.

Her er de to utdragerne demontert fra sluttstykket.

Her er de to utdragerne demontert fra sluttstykket. Merk at kun den ene har en skikkelig klo, mens den andre bare støtter hylsa. Ettersom dette er en links rifle, skal utdrageren (den med skarp kant), monteres på venstre side av sluttstykket. Originalt så var ikke denne kanten så veldig skarp. Dette gjorde at hylsa ikke ble dratt tilbake i rett posisjon mot utstøteren. Bildet viser utdrageren etter at jeg fikk filt den ned.

Jeg gjennomførte også en skikkelig puss og av løp og kammer. Tennsiften ble tatt ut av sluttstykket slik at jeg kunne sjekke funksjonen. Samtlige 50 patroner gikk greit inn i løpet og ble kastet ut i en herlig bue mot venstre. Det vil naturligvis bli litt annerledes under avfyring grunnet ekspansjon av hylsa, men det virker lovende til nå!

 

-Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s