Endelig en oppdatering.

Da har det gått lang tid siden noe har blitt skrevet her inne. Sommeren førte til mer arbeid enn forventet og jeg måttet nedprioritere å skrive her inne. Nå er jeg imidlertid tilbake i Trondheim og kommet tilbake til min normale rytme.

Sommeren i år har i all hovedsak bestått i å prøve å lure laksen i Bjerkreimselva, noe som har vist seg å være alt annet enn lett. Jeg fikk kun fisket i juli et par uker. På denne tiden var det utrolig lite vann i elva, og det var lite fisk å se. Dette har ført til at dette innlegget skrives på vei til Ålesund for laksefiske med Håvard. Han har visstnok garantert fisk, men jeg skal nok klare å motbevise han. Denne turen vil selvfølgelig bli godt dokumentert og skrevet om her.

Nydelig vær å ikke få fisk i.

Nydelig vær å ikke få fisk i.

Annet som har skjedd i sommer er at jeg har fått en ny kikkert til Saueren. Etter all jaktfelten i vinter/vår, så har jeg blitt gira på å prøve enda mer neste år. Siden det selvfølgelig kommer an på utstyret hvor bra man gjør det, så vurderte jeg å skaffe meg en ny rifle. Blaseren ble upassende med for lite magasin og relativt dyrt kaliber for mengdetrening. Siden jeg alt har en Sauer 202 Jaktmatch fant jeg ut at jeg kunne få denne optimalisert til en jaktfeltrigg. Kaliberet er 6.5×55 som gjør treningen til ca halv pris av 8×57 IS som jeg har i Blaseren. At rekylen er mye lettere er selvfølgelig bare en bonus. Valg av kikkert ble mye frem og tilbake, men jeg endte opp med en Zeiss Conquest 4.5-14×50 AO. Denne strider naturlig nok imot alt jeg har sagt tidligere om FFP og MIL/MIL, men med verifisert klikktabell har jeg tro på at denne kan bli veldig bra. Kula jeg kommer til å bruke er Nosler CC 140gr fyrt opp av N19 krutt. Utvikling av denne ladningen har jeg ikke startet på enda, men det vil naturlig nok bli dokumentert her inne.

Jeg var en liten tur på skytebanen i går og fikk skutt opp med Saueren. Ikke at jeg har tenkt å jakte med denne i år, men godt å ha et reservevåpen.

Litt lavt, ammunisjonen jeg skal bruke går høyere.

Litt lavt, ammunisjonen jeg skal bruke går høyere.

Sommeren har også blitt brukt til å kjøpte meg opp på nye fluer til sjøørreten. Som en kan se er jeg rimelig ensidig i valg av farger og mønster. Det går for det meste i blå/hvit deciever og rosa reker, hovedsaklig CDC og pattegrisen.

Rimelig ensformig.

Rimelig ensformig.

 

-Ole

Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s