Testskyting 8x57is

Jeg var en tur på hytta i helgen, og fikk da endelig testet ladningene som jeg hadde gjort klar til min Blaser R93 i 8x57is. Det var treningsammunisjon jeg ønsket å teste denne gangen, så jeg tok med meg Norma Jaktmatch (ferdigrulla), Hornady 125gr HP og Nosler Custom Competition 200gr HPBT. Testrifla var en Blaser R93 med Zeiss V 2,5-10×50.

Følgende ladninger skulle testet:

Hornady 125gr HP:

COL: 72mm

Med følgende ladninger: 52, 53 og 54gr N140.

Nosler Custom Competition HPBT 200gr:

COL: 79mm

Med følgende ladninger: 43, 44, 45 og 45,5gr N140.

Ingen av disse ladningene er særlig harde ihht QL. Men siden dette var første gang jeg ladet til denne riflen, så valgte jeg å starte sikkert for å få litt kjennskap til hvordan rifla reagerte. Det er også kun snakk om treningsladninger der jeg søker pressisjon fremfor å jakte de siste 20 m/s.

Første opplegg for testskyting, men jeg var ikke fornøyd med liggestilling.

Første opplegg for testskyting, men jeg var ikke fornøyd med liggestilling.

Stilling nr2 ble mye bedre.

Stilling nr2 ble mye bedre.

Blinken sett fra standplass

Blinken sett fra standplass

Jeg startet første med å skyte 2 3skudds-samlinger med Norma Jaktmatch for å se hvordan den gikk, samt sjekke stillingen min. Jeg ser ikke på meg selv som en toppskytter, så mye av spredningen kan nok jeg ta ansvaret for.

Jaktmatchen er de to nederste samlingene. Fluen i høyre samling var min feil som jeg kjente da jeg skøyt. De to andre skuddene i den samlingen gikk i samme hull. Det lille hullet i midten nederst kom fra spikeren.

Jaktmatchen er de to nederste samlingene. Fluen i høyre samling var min feil som jeg kjente da jeg skøyt. De to andre skuddene i den samlingen gikk i samme hull. Det lille hullet i midten nederst kom fra spikeren.

Jeg ladet så opp med Nosler CC. Bildet over viser samlingen med 45,5gr med henholdsvis 4 og 3 skudd. Beste samlingen gav her 18mm.

Som vi ser fra disse samlingene skiller 44gr seg godt ut fra de andre. De tre første skuddene gikk i samme hull, noe som førte til at jeg skøyt tre til. Dette åpnet samlingen litt, men 6 skudd på 18mm er et godt utgangspunkt for videre treningsladning.

Som vi ser fra disse samlingene skiller 44gr seg godt ut fra de andre. De tre første skuddene gikk i samme hull, noe som førte til at jeg skøyt tre til. Dette åpnet samlingen litt, men 6 skudd på 18mm er et godt utgangspunkt for videre treningsladning.

 

Siden fulgte ladningene med Hornady 125gr HP.

Her ser vi at 54gr gav best samling. De små hullene kommer fra salongskyting.

Her ser vi at 54gr gav best samling. De små hullene kommer fra salongskyting.

Til slutt skøyt jeg 9 skudd så raskt som jeg kunne med Norma Jaktmatch sittende på en stubbe. Dette ble gjort delvis fordi jeg ville se hvor raskt jeg kunne skyte med en blaser, delvis fordi jeg ville se samlingen min, men mest fordi det var veldig gøy!

Alt i alt er jeg godt fornøyd med de samlingene jeg klarte å oppnå. Jeg opplevde ingen form for høyt trykk, men mangel på chronograf gjør at jeg ikke kan si dette med for stor sikkerhet.

Bruk av disse ladningene foregår på eget ansvar.

 

-Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s