Vi lager hundegård

Med streik og alt for fint vær, hadde vi alt for lite å gjøre på i går. Dette resulterte i at vi «måtte» gjøre litt forefallende arbeid rundt på gården. Nå skulle alt som vi ellers aldri har tid til å gjøre i vår travle hverdag endelig fikses opp i. Og som ekte mannfolk begynner vi jo aldri på ting vi ikke klarer å fullføre. Det ville jo være ren idioti. Dagens arbeid bestod i å skru ned en svær jækel av en vifte, som noen av en eller annen grunn hadde skrudd sammen inne i gamlefjøset, uten å tenke på at faenskapen skal ut igjen også. Hvem i alle dager kan bruke hodet så lite at de ikke måler om den går ut igjennom døra før de moterer den? Ja ja som sagt så gjort, det tok nøyaktig tre timer å få den ned og demontert. Det var dagens arbeid for i dag tenkte jeg, og gikk inn for å spise lunsj. 25 grader i skyggen kan slå ut selv de mest hardtarbeidene av oss.

Vel det gikk ikke helt etter planen å sitte i skyggen å lese avisen, og bare nyte en ekstra etterlengtet fridag. Jeg hadde ikke før satt meg ned før min kjære samboer gav meg blikket «nå har du glemt noe». Jeg har nemlig lovet lenge at hun skal få den hundegården hun alltid har mast om. «Det var da voldsomt til mas da» tenkte jeg i det jeg stakk opp bak løa for å finne noen trykkimpregnerte påler, spett og ei klubbe.

Jeg kan si så mye som at det å stå å slå gjerdepåler ned i en mark full av stein, mens sola griller bakhodet ditt ikke er å anbefale folk som ikke er ekstremt glad i å pine seg selv. Dette var altså ikke noen jobb for pyser, men som mannfolk flest red jeg også denne stormen av. 10 liter vann, 16 trykkimpregnerte gjerdepåler, to europaller, 28 meter gjerde og et uvisst antall gjerdekramper senere var bragden fullført.

Og resultatet? Joda ikke så værst! Nå hører det med til historien at bikkja er ekstremt spretten, noe jeg ikke tok med i beregningen når det kommer til høyden på gjerdet. Det tok ca to timer før hun skjønte at det var mulig å hoppe over mesterverket. Men hundegården er nå i hvertfall på plass…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s