Hornady OAL Gauge

Når en skal måle COL(Cartridge Overall Length),i sitt eget våpen, finnes det mange måter å gjøre dette på. Den meste vanlige er å bruke pussestokken og markere på denne. Denne metoden har jeg brukt i flere år, og vært fornøyd med. Så en dag, når jeg leste Sinclair sin katalog, kom jeg over Hornady OAL Gauge. Denne skulle visstnok ha en nøyaktighet på 0,001 tomme, så da måtte jeg ha den!

2 uker senere lå den i postkassen.

For å kunne bruke denne, trenger du i tillegg en egen hylse. Denne er gjenget i bunn, og har litt større diameter i halsen, for at kulen akkurat skal kunne gli forbi. En slik hylse ser lett ut å lage, men nå i første omgang valgte jeg å kjøpe en ferdig.

Selve fremgangsmetoden er godt forklart i videoen under. Til slutt er det altså bare å ta frem skyvelæret og målte max patronlengde.

Konklusjonen til nå er at dette er en meget lettvindt måte å måle maksimal patronlengde på. Jeg sjekket det opp mot «gamle måten» og det var meget likt. Største forskjellen er at med OAL Gaug’en så får jeg samme resultat hver gang, nøyaktig.
Link til verktøyet:
Hornady OAL Gauge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s