Blaser montasje «for dummies»

Fikk et spørsmål i en tidligere tråd om hvordan det går med 2 kikkerter på et våpen. I dette tilfelle var våpenet en blaser og det gjør alt mye enklere. Vanligvis sitter montasjen på kassen, og løpet er festet i kassen. På Blaser derimot, er montasjet festet på egne spor i løpet, som vist på bildet under.

Det geniale med denne måten å fest montasjene, er at du får ingen treffpunktforandring når du tar kikkerten av/på. Derfor kan jeg ha 2 kikkerter til forskjellige bruksområder på samme rifle, uten å måtte skyte inn på ny.
På bildet under, ser du montasjen fra undersiden og hvordan den festes på løpet. Montasjen settes på, de to håndtakene vris rundt og vippes over.


Dersom du har kjøpt en ny montasje og opplever at den ikke passer på løpet, så kan du justere dette. På bildet under ser du skruen du må skru på, for å enten stramme, eller slakke av. Blaser leverer egne skrutrekkere til denne jobben, men baksiden av en kjøkkenkniv fungerer upåklagelig.

4 kommentarer på “Blaser montasje «for dummies»

 1. Kristian sier:

  Takk for et godt svar! 🙂

 2. Thomas Wiik sier:

  Hei. Det med kikkerter er dessverre feil info. Blaser løpenes kikkert spor blir frest opp et i et lite antall i gangen, ca. 20 løp. Noen ganger er det noen tusen millimeters forskjell på montasjene så disse ikke kan brukes fra løp til løp. Det beste om man skal ha flere løp er og ha med seg montasjen og prøve seg frem til man har funnet løp som passer overens med innfesting.

  • hjortefall sier:

   Hei og takk for tilbakemelding. Jeg er ikke kjent med blasers produksjonsmetoder, så det kan godt være at du har rett. Jeg kan ikke helt se hvor jeg har skrevet noe feil, men si gjerne ifra så jeg får rettet det opp.

   Mvh

   Ole

   • Thomas Wiik sier:

    Hei Ole. Du har helt rett. Jeg mente at dersom du har flere forskjellige løp så er det ikke alltid at montasje kan flyttes rett over.
    Har flere jakt kamerater med R93 og R8 professional med flere løp vær seg. Det er bare noen montasjer som kan flyttes fra løp til løp og hvor man klikkjusterer kikkert etter tidligere innskyting.

    Mvh. Thomas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s