Test av Lapua Scenar 123gr

For en stund tilbake fikk jeg tak i en pen mengde med Lapua scenar 123gr til bruk i min 6.5×55. Jeg sjekket lapua sine sider for ladedata, og ladet opp. Men jeg fikk soting, selv på max data. Jeg valgte å gå fra 80mm til 77mm COL, i håp om bedring. Siden scenaren har boat-tail, så holder den ikke så godt i halsen som flatbasete kuler.

Jeg ladet da opp med:
Norma hylser
CCI LR tennhetter
N-160 krutt
Lapua Scenar 123gr
COL 77mm

Våpenet var en Sauer 202 6,5×55 med jaktmatch-stokk. Skuddene er skutt liggende med tofot. Kikkerten var en Meopta Meostar R1 3-12×56. Det er skutt på 100meter.

Jeg valgte å teste følgende ladninger: 41,5gr, 42gr, 42,5gr, 43gr, 44gr og 44,5gr
Resultatet ble som vist på bildene under. Det er også med 2 samlinger med SoftPoint kuler, trolig Sierra Game King. God nok samling til oppskyting ihvertfall.

De stor hullene midt på, oppe og nede, kommer fra spiker og er ikke bomskudd. Det er tydelig at 44gr N160 blir min favorittladning. Prøvde denne litt flere ganger, og samlinger mellom 7 og 12mm ble «normalen» dersom jeg gjorde jobben. Det er skutt på 100meter. Ang soting, fikk jeg litt på 41,5gr, men så var det ikke noe mer. Opplevde ingen trykktegn. Har ikke gått over med mikrometeret enda, men regner med å være godt innenfor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s