Med flue etter sjøørret

Etter flere år med fiske etter sjøørret, fikk jeg det for meg at jeg skulle prøve meg på fluefiske etter denne blanke luringen.

Tidligere har jeg primært dorget med wobblere med godt resultat, men jeg har etter hvert gått lei, da det er tross alt veldig ensformig. Diverse filmer og blader fikk meg derfor på andre tanker før jul og nå i vår skulle jeg prøve meg med fluen. Januar og februar gikk for det meste med på å lese meg opp, samt handle inn utstyr. Siden dette var min første tur med fluen etter sjøørret, så vil artikkelen ha litt nybegynnerpreg, men kanskje noen vil ha litt å lære.

Stedet ville altså være i Kvåsefjorden, like øst for Kristiansand. Fjorden er kjent for godt fiske og etter mange år kjenner jeg fjorden godt.

For to uker siden satt jeg snuten sørover og i bagasjen hadde jeg min Sage 5’er stang, diverse fortommer og streamere i alle mulige farger. Det skulle vise seg at blå/hvit og grønn/hvit ga de beste resultatene.

Det sies at fiske skal være best i de mørke timer, men siden jeg kun hadde 4 dager, fisket jeg store deler av døgnet uten å merke noen stor forskjell i fisket.  Jeg brukte mye kajakken for å komme meg rundt, for så og gå i land og fiske i diverse små viker. Med fluen kun et par cm under vannet, hadde jeg den hele tiden i synet og kunne tydelig se fisken komme for å ta.

Selve fiske gitt egentlig ut på og kaste, kaste, kaste. Det slo meg og at jeg skal aldri klage på vinden når jeg fisker innenlands, der er det i hvert fall vindstille til tider. Når fluen først var kommet på vannet, dro jeg hurtig inn. Ofte gikk fisken etter på første eller andre kastet. Så var det bare å gjøre et pent kast og dra sent inn. Så satt den som regel. Kom ikke fisken i løpet av 10 kast, var det bare å bytte plass, ble min erfaring.

Alt i alt endte jeg opp med 7 fisk, der den største var 2kg. Dette skal prøves igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s