Torskefiske i Borgundfjorden

 

I påsken så jeg mitt snitt til å komme meg vekk fra byens kjas og mas, og tok en tur ut for å teste Borgundfjordfisket. Dette har jeg alltid hatt lyst til å prøve, og når jeg alikevel var på ferie i Ålesund så måtte jo dette prøves. Min tidligere torske-pers på stang var på beskjedene 6kg, så nå kunne jeg kanskje slå to fluer i en smekk.

Torsk på kroken

Første fisk på kroken.

Klokken 8 tirsdagsmorgen var båten og utstyret klargjort, og vi satt kursen mot byfjorden. Været var glittrende, med beskjeden vind og strålende sol. Alt lå til rette for en perfekt dag.  Jeg sittret av forventing i halvtimen det tok ut til feltet. Nå skulle stortorsken til pers.

Vel ute på feltet ble ekkoloddet skrudd på, og det tok ikke lang tid før det begynte å tikke inn fisk over skjermen. En 500 grams svenske ble lempet over ripa på båten, og fiskingen kunne starte. Det tok ikke mer enn 10 minutters intens pilking før første tilslaget var satt, og en mellomstor torsk på ca 6 kg var oppe i båten. Jeg skjønte nå at dette kunne bli en morsom dag. Fisken ble bløgget og pilken gikk ut igjen. Den hadde ikke før nådd bunnen før jeg måtte dra opp en ny fisk på samme størrelsen.

En "helt grei Torsk" på 8 kg.

Vi flyttet oss litt lenger ut, og tok fire til på mellom 4 og 8 kg. En respektabel fangst om jeg skal si det selv. Etter noen timer var stampen full, og det var på tide å vende snuten hjem. Men vi bare måtte prøve en siste plass. Pilkene ble kastet over bord, og det tok nøyaktig 3 minutter fra pilkene ble kastet uti, til det begynte å rykke kraftig i andre enden. Denne var det størrelse på! Nå hadde båtfører Frank også fisk på. Etter 10 minutters spennede kamp ble to torsker på henholdsvis 10 og 16 kg dratt over ripa på båten. Dagen var komplett, og det var en lykkelig bergenser som kunne vende nesen hjemover med ny torske-pers i lomma.

Turens største på respektable 16 kg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s