Test av Bergans Pasvik

For to år siden kjøpte jeg fullt sett med Bergans Pasvik hos en ledene forhandler i Bergen for å kunne teste denne skikkelig. Kravene min var lydløs, god passform, gode luftemuligheter samt god kvalitet.

Etter å ha brukt denne dressen på jakt etter det meste, har jeg etter hvert kommet frem til en foreløpig testrapport.

Det viktigste for meg, med denne dressen, var at den skulle være lydløs. Dessverre så faller den igjennom her. Lydsvak er nok heller rette ordet. Riktig nok har dressen er mykt lag utenpå membranen, men nettingen (for lufting) på innsiden gnikkes mot foret. En vil ikke være like stille som med andre dresser.

Passformen på sin side er meget god, dressen sitter godt og det er og mulig for bruk av bukseseler. Den har flere gode lommer, som alle er plassert på de naturlige stedene. At det er radiolomme for linksskyttere er og et pluss!

Glidelåsene er fra YKK, disse er ikke av den vanntette typen, men beslag over gjør at det ikke har vært noe problem med lekkasjer. Generelt er dressen meget vanntett, den består av 3-lags Dermizax som tetter godt. Jeg pleier som regel å sette meg rett på bakken når jeg poster, og har enda ikke opplevet å bli plagsomt våt.

Luftemulighetene er gode, med glidelåser under armene og mellom lårene. Reinsjakt i solstek gikk uten problemer. Etter 2 års i bruk har jeg enda ikke opplevd noen form for slitasje, eneste er blod som får tørke på buksen sitter veldig lenge. Men dette er noe en selvfølgelig møter med alle lydsvake klær.

Oppsumert

+ God passform

+ God kvalitet

+ Tilpasset høyre og venstrehåndsskyttere

– Lydsvak, ikke lydløs

– Ikke billigste dressen på markedet

Konklusjon:

En robust dress som er god å gå i, men Bergans burde løst problemet med innerforet.

Veil. priser:

Jakke: 3800

Bukse: 2700

Dette innlegget ble publisert i Tester.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s