Test av Bog-Pod CLD-3 (Camo Legged Devil)

 

Bog-Pod CLD-3

Vi bestillte en Bog-Pod CLD-3 Fra Midway Norge, og har testet denne de siste ukene. Dette er en tripod, altså en skytestokk med 3 ben, men det som gjør denne genial, er at den også kan brukes som monopod. Dette gjøres ved å slå sammen bena, og låse dem med en borrelås. Bena på vår testmodell kan justeres fra 55 cm og har en makslengde på 172 cm. De justeres også uavhengig  av hverandre, noe som betyr at hvis du sitter i en skrå nedoverbakke kan bog poden alikevel stå beint. Bena justeres ved en klips som åpnes og lukkes, og har du først justert den går ikke denne opp. Dette er på den ene siden positivt, men det tar tid å regulere til ønsket lengde, så har du dårlig tid er det lurere å finne naturlig støtte. Nede på selve føttene er det gummihoder som kan skrus inn slik at en metallpigg kommer frem for bruk i ulendt terreng. Selve hodet hvor rifla plasseres, er formet som en hestesko, og kan dreies rundt 360 grader slik at du slipper å flytte på hele riggen hvis du vil skifte skytevinkel. Hodet er gummiert, sånn at forskjeftet på rifla ikke blir skadet under bruk. En kan også kjøpe en del tilleggsutstyr til Bog-Pod, som kameraadapter, og et adapter som gjør at den kan brukes som benk. Sistnevnte løsning fungerte heller dårlig, fordi den ble for vinglete og lite stødig, så en vanlig skytebenk fungerer nok bedre hvis det er kun dette formålet den skal brukes til. Vekten på Bog-Poden vi testet er ikke avskrekkende, men ligger rundt kiloet.

Konklusjon:
Til posteringsjakt, bøjakt og trening fungerer Bog-Pod ypperlig, og gir deg sikker støtte for sikre skudd. Men til smygjegeren blir Bog-Poden tung å drasse med, og en bruker litt tid på å sette den opp. Alt I alt likte vi produktet, og kommer til å bruke den mye i tiden fremover. Litt negativt med den noe stive prisen.

Forhandler: Midway Norge AS, Pris: 1269,-

Dette innlegget ble publisert i Tester.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s